MEREVELDSEWEG 9 | 3585 LH UTRECHT | T 030 251 47 80 | INFO@MEREVELD.NL
Over Mereveld Bel me terug >>

Historie

Oude tijden herleven op Mereveld

Direct als u het terrein van Mereveld betreedt, voelt u dat u op een bijzondere plek bent beland. In een rustige sfeer straalt het pand een rijke historie uit. Het is bijna voor te stellen hoe het landelijke leven eruit moet hebben gezien in de eerste helft van de 20e eeuw.

Van stal tot feestzaal

Het eerste deel van Mereveld werd omstreeks 1890 gebouwd. Voor Utrechtse begrippen betrof het een forse boerderij. In 1938 gebeurde er iets unieks. Toen werd naast het houden van een veestapel, voor het eerst een klein café geëxploiteerd. Vooral boeren uit de omgeving die naar de markt gingen, gebruikten het café als ontmoetingsplaats. Er werd handel gedreven, maar ook een kaartje gelegd.

In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw ontdekten ook andere mensen uit de buurt het gezellige café. De combinatie van boerderij en café was niet iets alledaags. In de jaren zeventig verdween een groot gedeelte van de veestapel, waardoor er plaats kwam voor een heuse feestzaal. Dit bleek een groot succes. Bruidsparen, bedrijven en particulieren wisten de weg naar Mereveld al snel te vinden.

Rijke historie én eigentijdse faciliteiten

Tegenwoordig is Mereveld een evenementenlocatie met meerdere stijlvolle zalen. In het interieur zijn de mooiste historische elementen bewaard gebleven. Nu gecombineerd met trendy design. Het beste van het oude Mereveld is behouden en waar nodig zijn moderne faciliteiten op verfijnde wijze toegevoegd.